CSM Bucureşti a anunţat luni transferul jucătoarei poloneze Monika Kobylinska, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al vicecampioanei României la handbal feminin.

Monika KobylinskaFoto: Marcin Bulanda / Zuma Press / Profimedia

Monika Kobylinska va juca pentru CSM București

„Un post - cel de inter dreapta - a suscitat foarte multe discuţii şi păreri contradictorii în ultimul timp! A sosit momentul să ne bucurăm de prezenţa şi aportul unui inter dreapta, de mâna stângă, de top: pentru următoarele două sezoane, Monika Kobylinska vine la Bucureşti pentru a completa o linie de 9 m de vis!”, precizează CSM București.

„Sunt foarte fericită că voi face parte din acest club cu o foarte mare istorie în spate, ambiţii mari, o echipă foarte bună şi suporteri incredibili. Abia aştept să ne cunoaştem mai bine atât în teren, cât şi în afara lui. Hai, CSM!” - Monika Kobylinska.

Kobylinska are 27 de ani, a evoluat în campionatele Poloniei, Germaniei şi Franţei şi este căpitanul echipei naţionale a Poloniei, cu 86 de meciuri jucate în prima reprezentativă şi peste 250 de goluri marcate. În sezonul trecut a jucat finala EHF Champions League cu Brest Bretagne Handball, pentru care evoluează din 2019. Anterior a mai jucat la Vistal Gdynia (2014-2017) şi la TuS Metzingen (2017-2019).

Monika Kobylinska a făcut parte din naţionala Poloniei care a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial din 2015, scrie Agerpres.

A câştigat un titlu de campioană a Franţei (2021), iar în acest an a fost vicecampioană a Franţei cu Brest. De asemenea a cucerit Cupa Franţei în 2021. Are un titlu în Polonia (2017) şi o Cupă a Poloniei (2015).

Kobylinska a fost golgheterul campionatului Poloniei în sezonul 2015/16, cu 207 goluri.

CSMB a mai anunţat recent că tânăra extremă dreapta Mihaela Mihai şi-a prelungit contractul cu trei ani, până în 2026, extrema stânga Alexandra Dindiligan a semnat pe încă doi ani, iar interul stânga norvegian Emilie Hegh Arntzen şi-a prelungit înţelegerea cu încă un an.

De asemenea, şi antrenorii Adrian Vasile şi Iulia Curea şi-au prelungit contractele cu clubul, care a transferat-o şi pe coordonatoarea de joc Andreea Rotaru.