Campioana României la handbal, Rapid București, a fost pe punctul de a produce o surpriză pe terenul celor de la Gyor, însă a pierdut după o luptă crâncenă în Ungaria (30-32).

Suporterii echipei de handbal feminin Rapid BucurestiFoto: Inquam Photos / George Călin

Deși au evoluat în deplasare, fetele antrenate de Carlos Viver au avut parte de un adevărat sprijin în sala de la Gyor, acolo unde au fost prezenți aproximativ 300 de suporteri giuleșteni.

Galeria Rapidului, lăudată în presa maghiară

Modul în care și-au susținut favoritele și comportamentul pe care l-au avut de la intrarea în sala și până la părăsirea ei, i-a impresionat pe jurnaliștii maghiari de la Gyor+, care le-au dedicat giuleștenilor un material numit „Fanii Rapidului au făcut curățenie în sector”, scriu cei de la GSP.

„Jos pălăria în fața românilor de la Rapid București. Nu doar că au cântat și au fluturat cu entuziasm steagurile, dar au lăsat și o curățenie perfectă după meci.

Începând cu anul 2014, odată cu inaugurarea arenei, am asistat la multe meciuri ale naționalei, ale echipelor de club, multe în Liga Campionilor. Cei 300 de suporteri fanatici de la București au fost cei mai gălăgioși!

Simpatia față de ei a crescut și mai mult când i-am văzut cum adună resturile. Pare că exemplul dat de japonezi la Campionatul Mondial este molipsitor.” - au scris cei de la Gyor+.

Clasamentul Grupei B din Liga Campionilor:

1. Gyor 12p (7mj)

2. Metz 11p (7 mj)

3. Esbjerg 10p (7 mj)

4. Rapid 10p (7 mj)

5. Buducnost 7p (7 mj)

6. Storhamar 4p (7 mj)

7. Kastamonu 2p (7 mj)

8. Lok Zagreb 0p (7 mj)

De știut:

  • Rapid Bucureşti va disputa următoarul meci în 11 decembrie, pe teren propriu, returul cu Gyor.
  • În grupa A din competiţie joacă şi vicecampioana CSM Bucureşti, locul 3 după şase etape.
  • Trofeul este deţinut de formaţia norvegiană Vipers Kristiansand.