Baschetbalistul american Kyrie Irving, jucător al celor de la Brooklyn Nets, a declarat sâmbătă că își oferă „cele mai sincere scuze” după ce echipa sa l-a suspendat la începutul acestei luni pentru că a distribuit conținut antisemit pe rețelele de socializare, informează Reuters.

Kyrie IrvingFoto: Dustin Satloff / AFP / Profimedia

Irving a fost trecut pe lista „incerților” pentru meciul de duminică, de acasă, cu Memphis Grizzlies, iar Nets l-a ținut departe de teren în ultimele opt meciuri după ce acesta „a refuzat să spună fără echivoc că nu are convingeri antisemite”.

El a declarat sâmbătă pentru rețeaua locală de sport SNY că nu este antisemit și că a vrut doar „să dea un exemplu”.

„Nu am ură în inima mea pentru poporul evreu sau pentru oricine care se identifică ca evreu. Aspectul dificil este doar procesarea tuturor acestor lucruri, înțelegerea puterii vocii mele, a influenței pe care o am. Nu sunt idolul nimănui, dar sunt o ființă umană care vrea să aibă un impact și să facă schimbări” - Kyrie Irving.

Irving s-a confruntat cu numeroase critici după ce a postat luna trecută pe Twitter un link către un documentar antisemit din 2018 și l-a apărat. Ulterior, el a spus că acesta conținea „declarații antisemite false” și și-a cerut scuze „pentru că a postat documentarul fără context”.

Nike și-a suspendat contractul cu Irving în urma acestui incident și a anulat lansarea următorului model de ghete de baschet marca Irving.

Interviul de sâmbătă reprezintă cele mai directe scuze pe care le-a oferit Irving (ales de șapte ori pentru NBA All Star Game) de când a primit suspendarea pe 3 noiembrie.

„Chiar vreau să mă concentrez pe răul pe care l-am provocat. Vreau doar să-mi cer scuze pentru toate acțiunile mele de-a lungul timpului care a trecut de când am postat acel lucru. Am avut mult timp să mă gândesc” - Kyrie Irving.