​Echipa naţională a României va întâlni reprezentativa Portugaliei în dubla manşă din faza play-off a Campionatului Mondial de handbal feminin din 2023, potrivit tragerii la sorţi de sâmbătă. „Tricolorele” vor juca primul meci pe teren propriu.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: Petr Stojanovski / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Portugalia, adversara României din play-off-ul CM 2023 de Handbal Feminin

România a făcut parte din prima urnă valorică la tragere la sorţi, iar în cea de-a doua s-au aflat echipele Cehia, Austria, Slovacia, Islanda, Turcia, Ucriana, Portugalia, Grecia, Italia şi Kosovo.

Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, a cărui fază finală are loc duminică, naţionala României a prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică. Acest lucru se datorează faptului că echipe clasate mai bine la CE 2022 au obţinut deja calificarea la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6.

CM 2023, confruntările din play-off

Turcia - Serbia

România - Portugalia

Islanda - Ungaria

Polonia - Kosovo

Italia- Slovenia

Germania - Grecia

Elveţia - Cehia

Austria - Spania

Macedonia de Nord - Ucraina

Slovacia - Croaţia.

Meciurile din play-off-ul CM2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

De știut:

  • Câştigătoarele se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.
  • La tragerea la sorţi de sâmbătă, care a avut loc în continuarea conferinţei de presă de închidere a CE2022, a fost prezentată şi ediţia următoare, din 2024 (28 noiembrie -15 decembrie), care va avea loc în Ungaria, Austria şi Elveţia, în premieră cu 24 de echipe la turneul final, faţă de 16 până în prezent.