Ronnie O'Sullivan s-a oprit în sferturi la UK Championship, multiplul campion mondial fiind de nerecunoscut în meciul cu Ding Junhui.

Ronnie O'SullivanFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ronnie O'Sullivan, învins cu 6-0 de Ding Junhui

De șapte ori campion mondial, „The Rocket” a adunat în total doar 99 de puncte și a cedat cu 6-0 în fața chinezului care se află în prezent doar pe locul 38 în clasamentul mondial.

Triplu câștigător al competiției (2005, 2009 și 2019), Ding Junhui a greșit de mai multe ori în prima parte a meciului, dar O'Sullivan nu a profitat.

Chinezul a jucat din ce în ce mai bine (a reușit și un break de 131 de puncte) și l-a oprit pe Ronnie din drumul spre un nou record (acesta îl putea depăși pe Steve Davies la numărul de meciuri disputate la UK Championship - ambii au acum câte 118).

Ding Junhui vs Ronnie O'Sullivan, scorul pe frameuri

73-45 / 82-50 / 88(88)-0 / 94(94)-4 / 87(87)-0 / 131(131)-0 - în paranteză este breakul reușit.

Ronnie O'Sullivan a trecut ușor peste înfrângerea cu Ding Junhui

Chiar dacă este pentru prima oară în istorie când pierde la zero un meci al unui turneu din cadrul Triplei Coroane (Campionatul Mondial, Masters, Campionatul Regatului Unit), Ronnie O'Sullivan a spus că rezultatul nu l-a afectat și l-a comparat pe Ding Junhui cu „un cal de curse”.

„Da, asta chiar o să-mi afecteze cariera, nu-i așa (n.r. râde)?! Sunt în acest joc de 30 de ani și am primit câteva lovituri de-a lungul timpului. După cum am spus, nu contează pentru mine. Nu am avut probleme cu somnul din cauza a nimic în ultimii 10 ani, voi continua să fac ceea ce fac și să mă distrez. Atâta timp cât îmi merge, voi continua să joc. Mai este un turneu săptămâna viitoare.

Voi fi bucuros de odihnă, voi comenta puțin în calitate de specialist, voi merge la câteva curse și voi bea câteva beri. Snookerul poate fi destul de stresant uneori. Nu au fost emoții. Toți cei care joacă snooker știu că în unele zile joci grozav și în altele nu. Astăzi a fost doar una dintre acele zile, ce poți face?

Este bine să îl văd că se descurcă bine (pe Ding Junhui), este un jucător de clasă. La final i-am spus că a jucat foarte bine și că ar trebui să continue să câștige și să își facă treaba. Ar fi frumos să îl văd câștigând, cred că suntem cu toții fani Ding.

Este un jucător uimitor. Clasamentul nu contează, el este acolo jos din cauza modului în care funcționează lucrurile în zilele noastre. Nu pui un cal de curse pe un teren vechi și mizerabil - asta nu va scoate ce e mai bun din el. Ding nu prosperă în locurile mai mici, fără public; de acele condiții se bucură jucătorii mai slab clasați, în timp ce Ding probabil se întreabă de ce se află acolo. Ziua de astăzi arată că, la un eveniment adecvat, este grozav” - Ronnie O'Sullivan, citat de Sporting Life.

S-au disputat vineri la UK Championship

Ding Junhui vs Ronnie O'Sullivan 6-0

Tom Ford vs Joe Perry 6-4

Mark Allen vs Sam Craigie 6-4

Jack Lisowski vs Shaun Murphy 6-1.

UK Championship, semifinale

  • Sâmbătă, 19 noiembrie

Tom Ford vs Ding Junhui / ora 15:00

Mark Allen vs Jack Lisowski / ora 21:00.

Finala se va juca duminică (sesiunile vor începe de la orele 15:00 și 21:00).