​România a încheiat CE de handbal feminin pe locul al 12-lea, tricolorele fiind la un moment dat la doar câteva minute distanță de o calificare în semifinalele competiției. Cristina Neagu a depășit o bornă fantastică - 300 de goluri la turneul final european - și a făcut un anunț important.

Cristina NeaguFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

A fost ultimul Campionat European pentru Cristina Neagu

Performanța Cristinei Neagu este una unică atât pentru handbalul feminin, cât și pentru cel masculin: nimeni nu a reușit să atingă (în afara sportivei noastre) bariera celor 300 de goluri marcate în întreaga carieră la CE (are 303).

Pe pagina personală de Facebook, Cristina Neagu a anunțat că a fost ultima sa participare alături de naționala României la un Campionat European de handbal feminin.

Postarea Cristinei Neagu

„Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune” - Cristina Neagu.

Neagu a împlinit 34 de ani pe 26 august.

România, locul 12 la CE de handbal feminin

Învinsă de Germania în ultimul meci de la CE (scor 32-28), România a încheiat turneul pe locul al 12-lea din totalul de 16 participante.

Rezultatele României la CE 2022

  • Grupa C

România vs Olanda 28-29

România vs Franța 21-35

România vs Macedonia de Nord 31-23

  • Grupa Principală II

România vs Spania 28-27

România vs Muntenegru 34-35