​Învinsă de Muntenegru și de Germania, naționala României s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European de handbal feminin. După ultimul meci al „tricolorelor”, Crina Pintea nu și-a mai putut stăpâni emoțiile, a vorbit printre lacrimi despre erorile de arbitraj de la Skopje.

Crina PinteaFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Tricolorele nu au fost lăsate să protesteze la CE Handbal Feminin

Pivotul naționalei a spus că jucătoarele pregătite de Florentin Pera ar fi urmat să poarte tricouri cu mesajul „Respect our work (Respectați-ne munca)”înaintea meciului cu Germania, dar nu au fost lăsate să protesteze. Până la urmă, tricourile au fost purtate de fanii români.

De asemenea, „tricolorele” au vrut să facă în mod intenționat un dublu dribling în startul jocului, însă au fost obligate să renunțe la inițiativă.

„Pentru mine au trecut anii și de fiecare dată s-a întâmplat așa. Nu am mers la Jocurile Olimpice din cauza unor jocuri de culise. E foarte frustrant. Nu mai e vorba despre handbal. Ce rost are să te mai pregătești?

Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt foarte frustrată și foarte dezamăgită. Atâția ani am venit la națională cu un mare vis și nu l-am putut realiza. Sunt tot mai aproape de a mă retrage de la națională... Simt că nu mai putere și speranță. Parcă totul e împotriva noastră. După ieri, ce mai putem face? Noi mereu am spus-o, dar e ca și cum am vorbi cu pereții.

Noi am vrut să facem ceva pentru noi, dar nu ni s-a permis. Noi nu avem voie, nu putem face asta (n.r. să protesteze).

Sunt 100% că dacă li se întâmpla franțuzoaicelor sau norvegiencelor, li s-ar fi permis. Sunt jocuri de culise! Ni s-a zis că nu putem face și noi ceva pentru sufletul nostru. Sunt foarte dezamăgită

Felul în care am arătat și am tras spune multe despre ce construim. Unde eram acum cu cele 4 puncte pierdute? După meciul de ieri nu am putut dormi. Când puneam capul pe pernă îmi veneau toate fazele în minte” - Crina Pintea, citată de GSP.

Ulterior, Cristina Neagu a explicat de ce „tricolorele” au fost nevoite să renunțe la protest.

„A fost în calcul să ieșim cu ele pe teren însă cei din conducere au spus că mai presus de amendă, putem primi suspendare. Nu știu, echipa să nu mai joace un an de zile sau ceva de genul. Noi ne-am dorit foarte mult să ieșim cu acele tricouri. Să ne respecte munca, pentru că dacă e ceva ce nu suport în viața mea și în cariera mea e când decide cineva pe munca mea și pe munca noastră” - Cristina Neagu, după meciul cu Germania.

Constantin Din a confirmat că protestul jucătoarelor ar fi adus o amendă consistentă și suspendare de un an pentru echipa națională. Președintele Federației Române de Handbal a afirmat miercuri că va depune memoriu la EHF.

Rezultatele României la CE Handbal Feminin

  • Grupa C

România vs Olanda 28-29

România vs Franța 21-35

România vs Macedonia de Nord 31-23

  • Grupa Principală II

România vs Spania 28-27

România vs Muntenegru 34-35

România vs Germania 28-32.

CE Handbal Feminin, clasamentul Grupei Principale II

1. Franța (117-85 golaveraj) 8 puncte (-1 meci)

2. Muntenegru (138-151) 6

3. Olanda (152-144) 5

4. Germania (135-157) 4

5. Spania (102-108) 3 (-1 meci)

6. România (139-158) 2.