Selecționata României nu mai are șanse de calificare în semifinalele Campionatului European de Handbal Feminin, asta după ce fetele lui Florentin Pera au pierdut în fața Muntenegrului, la capătul unui meci cu mari erori de arbitraj (34-35).

Cristina NeaguFoto: Petr Stojanovski / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Mai multe jucătoare de la echipa națională au reacționat, în frunte cu Cristina Neagu, iar în prima instanță, Federația de Handbal a dat de înțeles că nu va depune memoriu la EHF, în ciuda presiunilor puse de mai mulți oficiali.

Postarea manifest a Cristinei Neagu după arbitrajul avut de tricolore la înfrângerea dramatică cu Muntenegru

În cursul zilei de miercuri, Radu Chirvase, directorul departamentului de marketing din cadrul FRH, a transmis jurnaliștilor că nu va fi depus niciun memoriu de către federație, însă iată că în cele din urmă Constantin Din (președintele FRH) a luat decizia de a face plângere la EHF.

Constantin Din a confirmat că FRH va depune memoriu la EHF după arbitrajul de la meciul cu Muntenegru

Într-un interviu acordat celor de la Antena Sport, Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal a confirmat în cele din urmă că va depune memoriu după partida pierdută de selecționata antrenată de Florentin Pera, cu Muntenegru.

„O să fac o conferință de presă la ora 19:00. Vom face o adresă către Federația Europeană (n.r. – EFH), ca membru afiliat, din care să reiasă că ne dorim mult mai mult respect și mult mai mult profesionalism din partea arbitrilor și mult mai multă calitate, la acest nivel, din partea arbitrajului.

Un arbitraj slab, foarte multe greșeli, peste 30 de greșeli și de o parte și de alta, din care noi am fost mult mai afectați, cel puțin în finalul jocului când… dublu dribling, o decizie de gâgă nu a fost sancționată și din care a reieșit un alt gol. Era mult prea târziu ca să mai putem repara greșeala de arbitraj.

Nu știu ce decizie va lua Federația Europeană, cert e că un asemenea arbitraj nu prea își are locul la un Campionat European. Trebuie să fie mult mai atenți, să le acorde mult mai multă atenție în procesul de evaluare și selecție a arbitrilor pentru aceste competiții.

(N.r. – Putem să mai salvăm ceva?) Absolut nimic, rezultatul din teren este acesta, nu are cum să se schimbe, indiferent cât de bine fundamentat este memoriul.

Ceea ce putem este să le atragem atenția că aceste arbitraje nu ar trebui să se mai repete.

(N.r. – Acest memoriu va exista din partea dvs?) Da, va exista, deja sunt în discuții cu Federația Europeană.

Și dânșii au simțit nivelul arbitrajului, lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea.” - a precizat Constantin Din.