David Popovici (CS Dinamo) a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt de la Otopeni.

David PopoviciFoto: Cris BOURONCLE / AFP / Profimedia

Motivele pentru care David Popovici nu a dat curs ofertelor din SUA

Popovici a fost cronometrat cu timpul 3:43.00.

Pe locul doi s-a clasat Vlad Ştefan Stanciu (CSA Steaua), cu timpul 3:43.76, iar pe trei a terminat Vlad Ştefan Mihalache (Aqua Sport Citius Bucureşti), cu timpul 3:51.84, transmite News.ro.

David Popovici a obţinut la Otopeni două medalii de aur, la 100 m liber şi 200 m liber.

La 100 m mixt, dinamovistul a câştigat medalia de argint.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te mai intereseze și: