Saly Marian Palapuic (18 ani) are deja două titluri naționale și e un mare talent al boxului românesc. Povestea lui e povestea a mii de copii născuți și crescuți în medii defavorabile, dar care își croiesc un drum în viață prin sport.

Saly Marian PalapuicFoto: Cristi Preda / GSP

Saly locuiește într-o casă minusculă, împreună cu mama și cu sora sa de 11 ani. Uneori fac și foamea. Le lasă pe ele să doarmă în pat, iar el își încropește un culcuș pe jos, cu o saltea gonflabilă. Dar nu renunță: vrea să facă performanță pentru a-și scoate familia din sărăcie.

E deja o regulă în sporturile grele, cu atât mai mult în cele de luptă. Majoritatea covârșitoare a speranțelor vin de la copiii din medii defavorizate, obișnuiți cu greutățile vieții. Cei pe care, de multe ori la propriu, foamea de acasă îi face să caute salvarea în sport.

Gazeta Sporturilor a descoperit la marginea Bucureștiului un astfel de caz, cel al unui puști care de curând a împlinit 18 ani și e considerat un real talent. Fără tată, care a părăsit familia în urmă cu 11 ani, Saly Marian Palapuic a început boxul dintr-o întâmplare. Lipsurile de acasă nu l-au oprit, iar acum începe să-și croiască un drum în viață prin ring, adunând deja primele medalii și titluri.

Citește mai multe pe GSP.ro