Spania a cedat de-o manieră dramatică meciul cu România de la CE de handbal feminin, 28-27, la ultima fază. Aruncarea Biancăi Bazaliu a stabilit învingătoarea în ultima secundă, iar Jose Ignacio Prades, selecționerul iberic, a găsit vinovatul pentru înfrângerea echipei sale.

Jose Ignacio PradesFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Jose Ignacio Prades, selecționerul Spaniei, spune că doar norocul a adus victoria României la CE de handbal feminin

La finalul partidei cu România, selecționerul Spaniei a dat vina pe ghinionul echipei sale de a lua gol la ultima fază, dar și pe norocul adversarei.

„Este o înfrângere total nemeritată. Fetele au făcut un efort foarte mare. Dar așa e în sport și trebuie să învățăm. Înfrângerile fac parte din procesul de învățare.

Fetele mereu au crezut că pot câștiga, dar ne-am duelat cu Pintea, care a fost grozavă, și cu Neagu, care ne-a făcut mult rău prin pasele și aruncările sale.

Doar ghinionul de la ultimele aruncări și acel dram de noroc pe care l-a avut România ne-au făcut să nu obținem mai mult.

Nu pot să le reproșez nimic fetelor. Din contră. Acum trebuie să le încurajez, pentru că ne așteaptă o finală cu Țările de Jos” - Jose Ignacio Prades, conform As.com, citați de Gsp.ro.

Calculele incredibile pentru ca România să poată ajunge în semifinalele CE de handbal feminin

Ajunsă în Grupa Principală II cu zero puncte, România are nevoie de următoarele rezultate pentru a prinde de-a dreptul miraculos o calificare în semifinalele CE.

  • În primul rând, România trebuie să câștige meciurile pe care le mai are de disputat: cu Muntenegru (marți, 15 noiembrie, ora 19:00) și cu Germania (miercuri, 16 noiembrie, ora 16:30). Disputele vor fi LiveText pe HotNews.ro.
  • Franța trebuie să câștige toate meciurile pe care le mai are de disputat, iar în acest fel să încheie Grupa Principală II cu punctaj maxim (10 puncte).
  • Naționala din Muntenegru trebuie să piardă toate meciurile pe care le mai are de disputat (trei la număr).
  • Olanda trebuie să câștige un singur meci, iar acela să fie cu Muntenegru. Este nevoie însă ca batavele să piardă cu Spania.

CE Handbal Feminin, clasament Grupa Principală II

1. Franța (61-45) 4 (-1 meci)

2. Muntenegru (59-48) 4 (-1 meci)

3. Germania (82-80) 2

4. Spania (73-79) 2

5. Țările de Jos (81-90) 2

6. România (77-91) 2.

De știut:

  • Naționalele clasate pe primele două locuri din Grupele Principale se vor întâlni în semifinale, încrucișat (locul 1 din GP1 vs locul 2 din GP2 / locul 2 din GP1 vs locul 1 din GP2).
  • Finalele pentru medalii se vor juca pe 20 noiembrie 2022.
  • Selecționerul Florentin Pera a precizat că obiectivul tricolorelor a fost calificarea în Grupele Principale.
  • Cristina Neagu, căpitanul tricolorelor, a început competiţia europeană din postura de golgheter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat.
  • La ediţia CE din 2020, România s-a clasat pe locul 12.

Lotul României este format din 18 jucătoare: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă – portari; Alexandra Badea, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi, Nicoleta Dincă, Sorina Grozav, Alexandra Dindiligan, Crina Pintea, Lorena Ostase, Laura Pristăviţă, Sonia Seraficeanu, Andreea Ţîrle, Cristina Neagu (cpt.), Diana Lixăndroiu, Corina Lupei şi Mihaela Mihai.