​România a trecut dramatic, scor 28-27 de Spania, cu un gol marcat la ultimul atac, iar acum speră la o calificare miraculoasă în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Cristina NeaguFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Selecționerul Spaniei și vinovatul găsit pentru înfrângerea dramatică cu România

Deși mici, șansele calificării în semifinalele turneului final european există, iar câtă vreme matematica spune că se poate ajunge acolo, fetele lui Florentin Pera trebuie să spere.

Golul victoriei cu Spania, marcat de Bianca Bazaliu la ultima fază

Calculele incredibile pentru ca România să poată ajunge în semifinalele CE de handbal feminin

Ajunsă în Grupa Principală II cu zero puncte, România are nevoie de următoarele rezultate pentru a prinde de-a dreptul miraculos o calificare în semifinalele CE.

  • În primul rând, România trebuie să câștige meciurile pe care le mai are de disputat: cu Muntenegru (marți, 15 noiembrie, ora 19:00) și cu Germania (miercuri, 16 noiembrie, ora 16:30). Disputele vor fi LiveText pe HotNews.ro.
  • Franța trebuie să câștige toate meciurile pe care le mai are de disputat, iar în acest fel să încheie Grupa Principală II cu punctaj maxim (10 puncte).
  • Naționala din Muntenegru trebuie să piardă toate meciurile pe care le mai are de disputat (trei la număr).
  • Olanda trebuie să câștige un singur meci, iar acela să fie cu Muntenegru. Este nevoie însă ca batavele să piardă cu Spania.

CE Handbal Feminin, clasament Grupa Principală II

1. Franța (61-45) 4 (-1 meci)

2. Muntenegru (59-48) 4 (-1 meci)

3. Germania (82-80) 2

4. Spania (73-79) 2

5. Țările de Jos (81-90) 2

6. România (77-91) 2.

De știut:

  • Naționalele clasate pe primele două locuri din Grupele Principale se vor întâlni în semifinale, încrucișat (locul 1 din GP1 vs locul 2 din GP2 / locul 2 din GP1 vs locul 1 din GP2).
  • Finalele pentru medalii se vor juca pe 20 noiembrie 2022.
  • Selecționerul Florentin Pera a precizat că obiectivul tricolorelor a fost calificarea în Grupele Principale.
  • Cristina Neagu, căpitanul tricolorelor, a început competiţia europeană din postura de golgheter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat.
  • La ediţia CE din 2020, România s-a clasat pe locul 12.

Lotul României este format din 18 jucătoare: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă – portari; Alexandra Badea, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi, Nicoleta Dincă, Sorina Grozav, Alexandra Dindiligan, Crina Pintea, Lorena Ostase, Laura Pristăviţă, Sonia Seraficeanu, Andreea Ţîrle, Cristina Neagu (cpt.), Diana Lixăndroiu, Corina Lupei şi Mihaela Mihai.