David Popovici a cucerit joi medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de Înot în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Dublu campion mondial și european, Popovici (CS Dinamo) a încheiat cursa cu timpul 46.62 (record naţional).

Podiumul a fost completat de Andrei Ungur (CSM Braşov, 48.42) și de Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa, 48.62).

Recordul mondial în această probă este deținut de australianul Kyle Chalmers: 44.84s.

„Nu știu al câtelea titlu național e. Sunt multe, cu siguranță, acum am adăugat încă unul. Am amintiri foarte frumoase din bazinul de aici. Îmi place să concurez aici, în fața spectatorilor români. Îmi place că am ocazia să câștig mai multă experiență în bazin scurt.

Acest record înseamnă destul de mult față de altele pe care le am, pentru că era al lui Robert Glință. Țin minte că atunci când l-a stabilit, mi-a spus că-l face special pentru a fi în fața mea. A zis: 'Știu că nu o să dureze extrem de mult, dar vreau să-l am!' Și l-a avut, acum mi l-a pasat.

Mai am destul de mult până la recordul mondial în bazin scurt, este cu totul altă mâncare de pește. De asta am venit aici, de asta merg la Mondialele în bazin scurt de luna următoare, să învăț să concurez, să lupt într-un bazin foarte diferit.

E foarte diferit de cel normal, înjumătățit, de două ori mai multe întoarceri. E o competiție pentru cei mai explozivi, dinamici, forțoși. Învăț, încă sunt la început. La Mondialele de luna următoare merg pentru a învăța. Nu am obiective de timp sau de loc. Dacă prind finale, foarte bine. Dacă iau medalii e și mai bine, dar nu-mi propun asta neapărat. Merg să învăț de la cei mai buni decât mine în bazin scurt, să fiu și eu mai bun și la un moment dat să mă pot întrece cu ei.

Îmi propun să iau toate medaliile aici, e un concurs mai ușor decât Mondialele ce vor urma” - David Popovici, citat de GSP.

David Popovici, programul participărilor la Campionatul Național de bazin scurt

Vineri, 11 noiembrie - 200 liber

Sâmbătă, 12 noiembrie - 100 mixt

Duminică, 13 noiembrie - 400 liber

Cât costă biletele de acces

Tichetele de acces au prețuri cuprinse între 5 și 25 de lei.

Sesiunea de dimineață (9.00-12.30)

Copii până în 14 ani – 5 lei;

Adulți și copii peste 14 ani – 10 lei;

Sesiunea de seară (17.30 -20.30)

Copii până în 14 ani – 10 lei;

Adulți și copii peste 14 ani – 25 lei.

Concursul este transmis și LIVE pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

De știut:

  • Pentru sportivii din loturile naționale, competiția în bazin scurt, de 25 metri, reprezintă o ultimă verificare înaintea Mondialelor în bazin scurt de luna viitoare, din Australia.