Spania și Germania s-au calificat ieri în grupa principală II din cadrul Campionatului European de Handbal, însă felul în care nemțoaicele și-au asigurat locul mai departe depășește orice urmă de imaginație.

Spania, invinsa de Polonia la CE Handbal femininFoto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Deși naționala Muntenegrului era deja calificată mai departe, Polonia nu i-a putut rezista și a pierdut cu scorul de 23-26.

Naționala Spaniei, calcule incredibile pentru grupa principală de la EHF EURO 2022

Spania și Germania au închis miercuri ziua la Campionatul European de Handbal, iar ibericele au surprins pe toată lumea prin calculele minuțioase făcute, în așa fel încât să își ajute adversara să intre în grupa principală, eliminând astfel selecționata Poloniei. Evident, interesul principal a fost ca Spania să pătrundă în grupă cu două puncte, lucru care i-a ieșit de minune Furiei Roja.

La calificare, în calcul se iau scorurile cu celelalte două formaţii calificate, iar Polonia învinsese Spania.

Fetele conduse de Jose Ignacio Prades au ratat intenționat și i-au permis Germaniei să se apropie la doar două goluri, după care ibericele au refuzat efectiv să atace poarta adversarei.

Duelul s-a încheiat cu scorul de 23-21 în favoarea Spaniei, iar conform golaverajului, Polonia a plecat acasă, iar Germania și Spania au prins loc în Grupa Principală II, cu zero, respectiv două puncte. Din această grupă vor mai face parte Franța, Muntenegru, Olanda și România.

Planul Spaniei a fost atât de evident, încât o jucătoare s-a bucurat în minutul 59:28, când echipa sa a primit gol.

Momentul îl puteți vedea AICI.