Echipa națională de rugby a României a învins reprezentativa din Chile, scor 30-23, într-un meci test disputat sâmbătă pe Stadionul naţional de rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Echipa nationala de rugby a RomanieiFoto: Inquam Photos / Cosmin Enache

A fost prima partidă a „Stejarilor” din seria celor trei programate în calendarul competiţional internaţional din această toamnă, scrie Agerpres.

În faţa a peste 3.000 de spectatori, tricolorii au obţinut victoria dar cu mari emoţii, spre final, în contextul în care după o primă repriză foarte bună, au slăbit tempo-ul în repriza a doua, oferind oaspeţilor posibilitatea de a recupera pas cu pas şi chiar, la un moment dat, de a întoarce rezultatul.

Scorul a fost deschis în minutul 10, de debutantul Atila Septar, care a culcat balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor, după ce Tudor Boldor ratase, în primele minute ale confruntării, o lovitură de pedeapsă. Tudor Boldor a transformat eseul, după care tot acesta, în minutul 17, a reuşit transformarea unei alte lovituri de pedeapsă.

„Asaltul” tricolorilor spre buturile adverse a continuat, iar în minutul 25 a fost rândul lui Marius Simionescu să marcheze un eseu, transformat de Boldor, astfel încât la mijlocul primului mitan România conducea cu 17-0.

Chilienii au avut o tresărire de orgoliu în minutul 32 după ce au presat în 22-ul „Stejarilor”, izbutind un eseu, netransformat, marcat de Clemente Saavedra. Vlăduţ Popa a restabilit însă diferenţa pe tabela de marcaj după o lovitură de pedeapsă primită de „Stejari” în urma unui placaj înalt făcut de un chilian, iar scorul pauzei a fost 20-5 pentru România.

În mitanul secund, oaspeţii, care au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare, au marcat în minutul 50 cel de-al doilea lor eseu, prin Augusto Bohme, netransformat însă, pentru ca după alte zece minute, Santiago Videla să mai aducă 3 puncte pentru „condori” după concretizarea unei lovituri de pedeapsă.

La scorul de 20-13, tricolorii au mărit ritmul, au dat mai mult drumul la minge, au stat mai mult în jumătatea de teren a oaspeţilor, obţinând o lovitură de pedeapsă, transformată de Vlăduţ Popa, în minutul 63.

După scurt timp însă, chilienii au profitat de o pasă greşită a lui Florin Surugiu pe care au interceptat-o, iar după o cursă solitară de aproape 40 de metri, Matias Garafulic a culcat balonul în terenul nostru de ţintă, iar Videla a transformat eseul, scorul ajungând 23-20.

Ultimele minute au fost de-a dreptul dramatice. Românii au forţat pentru înscrierea unui eseu, pe care până la urmă l-au reuşit, în minutul 73, prin Kamil Sobota, transformat de Popa, iar „condorii” au mai pus trei puncte pe tabela de marcaj, în minutul 77, prin acelaşi Videla, care a concretizat o lovitură de pedeapsă, scorul final fiind 30-23.

Următorul meci-test al naţionalei noastre va fi pe data de 13 noiembrie, contra Uruguay, tot la Bucureşti, iar apoi, pe 19 noiembrie, România va înfrunta Samoa.