Campion mondial şi european la dublu rame masculin în 2022, Marius Cozmiuc a vorbit despre relația pe care o are lotul național la canotaj cu echipa medicală, în contextul suspendării provizorii primite de Simona Halep pentru dopaj.

Marius Cozmiuc si Sergiu BejanFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Fanii Mariei Sharapova o atacă pe Simona Halep - Scoasă de la naftalină o declarație a româncei despre sportivii care se dopează

Marius Cozmiuc confirmă strictețea controalelor antidoping

„Echipa noastră medicală este foarte bine pregătită, e foarte atentă la tot ceea ce ne se oferă şi ne explică tot ceea ce ne administrează.

Noi la canotaj suntem într-un sistem antidoping internaţional de monitorizare... iar acolo trebuie să trecem o oră în care ei ne pot găsi în locul respectiv.

O întâmplare haioasă cu un control antidoping a fost la Jocurile Olimpice din 2016. Eu tocmai terminasem un antrenament în sală şi a venit un ofiţer antidoping pentru control. Am rugat să fac un duş înainte, a zis OK.

A venit cu mine în duş şi nu m-a lăsat să trag perdeaua la duş pentru că trebuia să fiu văzut.” - a spus Marius Cozmiuc în cadrul lansării revistei Născut pentru Sport Ediția Națională Nr. 2, citat de Agerpres.

Marius Cozmiuc, mesaj de susținere pentru Simona Halep

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022 (substanța interzisă este roxadustat).

Canotorul român i-a transmis și un mesaj Simonei Halep, care traversează cea mai neagră perioadă a carierei.

„Simonei îi doresc multă putere. Îi transmit că Dumnezeu este Sus şi va îndrepta lucrurile. Noi am fost oricum învăţaţi să avem grijă cu ceea ce consumăm pentru că noi suntem singurii responsabili. Aşa că trebuie să fim în continuare atenţi şi nu numai în cantonamente.” - a precizat Marius Cozmiuc.