Fostul campion mondial la șah Anatoly Karpov a fost plasat în comă artificală, iar pe internet circulă informaţii contradictorii despre cum și când a suferit acesta rănile la cap care l-au adus în această stare, informează Marca.

Anatoly KarpovFoto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Potrivit Federației Ruse de Șah, starea lui Karpov (71 de ani) este „rezultatul unei căzături”.

Fiica sa, Sofia, a afirmat că marele maestru a fost găsit inconștient în locuința sa, după ce a suferit un accident domestic.

Cu toate acestea, omul de afaceri Andrey Kovalev a scris pe canalul său de Telegram că Anatoly Karpov ar fi fost găsit inconștient în apropierea Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei (acesta fiind în prezent deputat), iar „căderea” ar fi fost de fapt un atac al unor persoane necunoscute.

O a treia versiune care circulă în presa rusă și pe rețelele de socializare afirmă că acesta s-a îmbătat în apropierea parlamentului și a suferit accidentul în stare de ebrietate. Fiica sa a negat însă această versiune, subliniind totodată că totul s-ar fi întâmplat sâmbăta trecută.

Agenţia rusă TASS, care îl citează pe Albert Stepanian (un apropiat al lui Karpov), indică faptul că fostul şahist este în stare stabilă şi respinge orice idee de agresiune.

Anatoly Karpov a fost campion mondial la şah între 1975 şi 1985, an în care a fost detronat de compatriotul său Garry Kasparov.