Ce au toți campionii în comun? Efortul supraomenesc, lupta, durerea, eșecul și mândria de a-ți duce steagul pe podium. Asta spune și Alexandru Novac, campion european la proba de aruncări: “când îți cântă imnul României e un vis împlinit”.

Alexandru Novac, campion european la proba de aruncăriFoto: BT

Între medalii este o campanie demarată de Banca Transilvania, în parteneriat cu Comitetul Olimpic Sportiv Roman și are ca scop susținerea eforturilor sportivilor români.

Antrenamentele sportivilor de performanță sunt un stil de viață, un altfel de luptă, cea la care nu poți renunța: “Mă motivez în fiecare zi să merg la antrenament, să mă lupt cu mine. Toate antrenamentele mele conțin antrenamente de viteză, de forță, de anduranță. Sunt niște antrenamente complexe, dar când știu că urmează competiții mari și competiții care mă pot duce cât mai sus ca sportiv, nu am cum să nu mă duc la antrenament”- Alexandru Novac.

Alexandru își vede mâinile care au mereu urme de uzură, zgârieturi sau lovituri, însă nu le bagă în seamă și își spune cât de des poate: “hai că poți”, “hai că trebuie să obții cea mai prețioasă medalie la gât”.

Când sportivii noștri sunt pe podium, simțim și noi mândria, mândria de a face parte din ceva mai mare, mândria de a fi recunoscut. Însă pentru ei nu este niciodată ușor: “Am simțit că vreau să renunț o singură dată, în 2018, dar m-am ridicat cu moralul și astăzi sunt unde sunt. Am reușit să mă redresez și să gândesc mai matur și să nu mă mai sperii de ceilalți la competiție, a mărturisit Alexandru Novac.

“Când simt că nu mai pot, tot mai pot încă puțin”, spune Alexandru, făcând parcă un rezumat al vieții sportivului de performanță.

Cât despre ce vrea să lase în urmă? Mândrie, mândrie și un sfat valoros pentru fiul său: "Să fie mai bun decât mine”.

S-a văzut steagul României înălțat la cele mai înalte cote ale bucuriei și purtat cu mândrie sportivi. S-au văzut zâmbetele mândre de o așa reușită.

Ce nu s-a văzut sunt miile de ore de antrenament, bătăturile din palme, durerea din fiecare fibră. Asta s-a văzut doar în sălile de antrenamente, pe terenuri la primele ore ale dimineții, pe pistele de atletism.

Admirăm efortul până la aceste medalii și-i susținem până la următoarele. Nu avem cum altfel.

BT și COSR – un parteneriat pentru susținerea efortului sportivilor români.