​Ronnie O'Sullivan a părăsit Openul Irlandei de Nord încă din turul al doilea, campionul mondial en-titre fiind învins surprinzător de David Grace (locul 49 mondial). Cel supranumit „The Rocket” a vorbit despre ceea ce-i bucură existența în acest moment al vieții, iar snookerul nu se află-n capul listei.

Ronnie O'SullivanFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Snookerul nu mai este o prioritate pentru Ronnie O'Sullivan

Înfrângerea cu Grace nu pare să-l fi supărat prea tare pe Ronnie, el povestind că preferă în acest moment să fie expert Eurosport decât să joace efectiv snooker.

De asemenea, O'Sullivan a explicat că scrie o carte, așa că eliminarea prematură de la Openul Irlandei de Nord îi va permite să aibă mai mult timp și pentru alte proiecte în afara snookerului.

„Nu îmi mai analizez meciurile de ceva vreme. Am fost învins, așa că acum pot să îmi fac munca de pundit (n.r. expert, comentator într-un domeniu) și mă pot concentra pe alte câteva capitole din cartea pe care o scriu.

O să mă și antrenez puțin, dar în următoarea perioadă vreau să mă relaxez câteva zile. Am ajuns la un moment în viață în care vreau să mă bucur de tot ce mă înconjoară.

Prea mult snooker nu mă face prea fericit, se pare. Am nevoie de varietate și, în acest moment, dacă m-ați pune să aleg între a fi pundit și a fi jucător, aș alege prima variantă” - Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport.

Ronnie (cel care va împlini 47 de ani pe 5 decembrie) este încă lider mondial, dar ar putea ceda prima poziție lui Neil Robertson (în ierarhia live, australianul este pe locul doi, l-a depășit pe Judd Trump).