​Selecţionata Serbiei, cu patru jucătoare care evoluează în România în lot, a câştigat medaliile de aur la Campionatul Mondial de volei feminin din Olanda şi Polonia, după ce a învins în finală echipa Braziliei, cu scorul de (26-24, 25-22, 25-17), sâmbătă, la Apeldoorn (Olanda).

Serbia, campioana lumii la volei femininFoto: JANEK SKARZYNSKI / AFP / Profimedia

Serbia, campioana ultimelor două ediții de CM de volei feminin

Brazilia a pierdut şi a patra sa finală mondială, după cele din 1994, 2006 şi 2010, în timp ce Serbia a câştigat ultimele două titluri mondiale puse în joc.

Patru jucătoare care evoluează în România, în lotul Serbiei

Echipa antrenată de italianul Daniele Santarelli, care a câştigat toate cele 12 partide, le-a avut în componenţă şi pe Sladjana Mirkovic, Bojana Milenkovic (ambele de la CSM Volei Alba Blaj), Teodora Pusic (CS Rapid Bucureşti) şi Ana Bjelica (CSM Târgovişte). Au mai trecut prin Divizia A1 şi alte jucătoare, precum Bianka Busa şi Maja Aleksic.

Căpitanul Tijana Boskovic, MVP-ul ediţiei din 2018, a fost cea mai bună jucătoare a învingătoarelor, cu 23 de puncte.

Medaliile de bronz au revenit Italiei, vicecampioană mondială în 2018 şi campioana europeană en titre, care a trecut de echipa Statelor Unite, campioana olimpică en titre, cu 3-0 (25-20, 25-25, 27-25).

Paola Egonu, cu 25 de puncte, a fost şi de data aceasta cea mai eficace jucătoare a echipei din Peninsulă, transmite Agerpres.

Italia are în palmares un titlu mondial, în 2002.