​Eduard Novak, ministrul Sportului, are parte de o renta viageră lunară de aceeași valoare precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă sau Ivan Patzaichin, susține Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Eduard NovakFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eduard Novak, rentă viageră de 16.635 de lei pe lună

Conform sursei citate, Eduard Novak și-ar fi stabilit o rentă viageră maximă, de nivelul celei pe care o primesc legende ale sportului românesc precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin sau Gabriela Szabo.

„După ce inițial a spus că se mai gândește dacă se retrage din activitatea de sportiv paralimpic, Novak și-a depus dosarul la Ministerul Sportului și a obținut rapid o rentă viageră maximă; ministrul Sportului(!) i-a aprobat imediat cererea și fondurile au fost alocate instantaneu: Novak Carol Eduard primește lunar o rentă viageră de 16.635 de lei.

Această sumă se acordă doar celor mai titrați dintre sportivii României, atât primesc campionii cu cele mai multe medalii la campionatele mondiale şi europene de seniori, probe olimpice.

Ministerul Sportului, condus de ministrul Eduard Novak, l-a încadrat pe sportivul Eduard Novak în grupa maximă de performanță, alături de Nadia Comăneci (gimnastică), Ivan Patzaichin (canoe), Elisabeta Lipă (canotaj) sau Gabriela Szabo (atletism)”, precizează Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Eduard Novak (46 de ani) a cucerit patru medalii de-a lungul participărilor la Jocurile Paralimpice (una de aur și trei de argint).

Palmaresul impresionant al Nadiei Comăneci

Ca idee, Nadia Comăneci are nouă medalii olimpice (cinci de aur, 3 de argint și una de bronz), patru la Campionatul Mondial (două de aur și două de argint) și 12 medalii la Campionatul European (9 de aur, două de argint și una de bronz).