Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de bronz la categoria 130 kg la lupte greco-romane, marţi, la Campionatele Mondiale de la Belgrad, după ce l-a învins în finala mică pe uzbecul Muminjon Abdulaev, scor 5-3.

Alin Alexuc CiurariuFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Alexuc l-a învins, luni, în optimi pe egipteanul Abdellatif Mohamed Ahmed Mohamed, a pierdut în sferturi în fața turcului Riza Kayaalp (32 ani), care este cvadruplu campion mondial şi are în palmares nu mai puţin de 11 titluri europene, iar în recalificări a trecut de ucraineanul Oleksandr Cerneţki, vicecampion european în 2016 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 2015, scrie Agerpres.

Pentru Alexuc este prima medalie la Mondiale, după ce a obţinut una de aur (2020) şi două de bronz (2018, 2019) la Europene.

La feminin, dintre cele patru românce care au evoluat marţi, doar Alina Vuc mai este în cursa pentru medalii.

Vuc, vicecampioană mondială în 2017 şi 2019, a trecut în optimile cat. 50 kg de Neelam Neelam (India), însă a pierdut în sferturi în faţa mongoleiOtgonjargal Dolgorjav. Miercuri, în recalificări, Alina Vuc o va înfrunta pe uzbeca Jasmina Imaeva.

În limitele cat. 55 kg, Andreea Beatrice Ana, campioană europeană anul acesta şi campioană mondială U23 în 2021, chiar la Belgrad, a învins-o în optimi pe vietnameza Thi Oanh Nguyen, însă a pierdut în sferturi în faţa sportivei canadiene Karla Lorena Godinez Gonzalez.

La cat. 65 kg, Kriszta Tunde Incze s-a impus în preliminarii în faţa luptătoarei canadiene Aleah Noelle Nickel, dar a fost învinsă în sferturi de Koumba Larroque (Franţa).

Cătălina Axinte a învins-o pe ivoriana Amy Youin în preliminariile cat. 76 kg, dar a pierdut în optimi meciul cu Genesis Rosangela Reasco Valdez (Ecuador).

România participă cu 15 sportivi la Mondiale. La feminin vom mai fi reprezentaţi de Alexandra Anghel (cat. 72 kg).

Ultima medalie a României la Campionatele Mondiale a fost câştigată de Alina Vuc (cat. 50 kg), argint la ediţia 2019 desfăşurată Nur-Sultan (Kazahstan). La CM de la Oslo (Norvegia) de anul trecut, cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost obţinut tot de Alina Vuc, care s-a clasat pe locul 5 (cat. 50 kg).