David Popovici a cucerit 10 medalii de aur în ultimele luni, atrăgând atenția lumii prin rezultatele sale incredibile. Presa maghiară încearcă să descifreze cum a ajuns românul să domine natația mondială, în condițiile în care infrastructura de natație a României lasă mult de dorit.

David PopoviciFoto: Cris BOURONCLE / AFP / Profimedia

Cel mai recent, la CM Natație Juniori de la Lima (Peru), David Popovici a bifat medalia de aur la 100 și 200 m liber, tot aur la ștafetă masculină 4x100m liber și argintul la ștafetă mixtă 4x100m liber.

Obsesia lui David Popovici: „Vreau să ating acest statut în cel mai scurt timp posibil”

Presa din Ungaria, contrariată de rezultatele lui David Popovici, în ciuda infrastructurii de natație din România

Nemzeti Sport i-a dedicat un întreg articol „enigmei” David Popovici, maghiarii neînțelegând de unde a apărut „puștiul minune”.

„Extraterestrul din bazin. Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte.

Ceva trebuie decriptat însă. David reprezintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână" - Nemzeti Sport.

David Popovici, mesaj pentru români după un an în care a luat cu asalt lumea înotului

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească