David Popovici (dublu campion european și mondial la seniori în vara acestui an) a reușit sâmbătă să se califice în semifinalele probei de 100m liber din cadrul CM Natație rezervat juniorilor. Competiția se desfășoară la Lima, Peru.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / Profimedia

David Popovici a câștigat seria 13, sportivul nostru oprind cronometrul la 49.14 (fără să forțeze în vreun fel). Următorul clasat din serie a fost Nikolas Antoniou, cu timpul de 49.91.

David Popovici s-a calificat în semifinale cu al doilea timp, el fiind întrecut doar de portughezul Diogo Matos Ribeiro - 48.67.

De știut:

Patrick Sebastian Dinu a avut al treilea timp în seria 11 în care a concurat: 50.31 (primii au fost Pieter Coetze și Nans Mazellier, cu timpul de 50.09).

Timpul a fost suficient pentru ca înotătorul nostru să bifeze și el calificarea în semifinalele probei de 100m liber din cadrul CM Natație juniori (a avut al optulea rezultat).

Când vor avea loc semifinalele probei de 100m liber de la CM Natație juniori

Semifinalele probei de 100m liber vor avea loc duminică, 4 septembrie, de la ora 02:25 (prima serie), respectiv 02:30 (a doua serie). Vorbim, desigur, despre ora României.

În fine, marea finală de la 100m liber va avea loc luni, 5 septembrie, de la ora 02:02.

Până acum, la CM Natație Juniori de la Lima (Peru), David Popovici a bifat medalia de aur în proba de 200m liber, tot aur la ștafetă masculină 4x100m liber și argintul la ștafetă mixtă 4x100m liber.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de100 și200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească