David Popovici va participa sâmbătă în seriile probei regină de 100m liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație rezervat juniorilor.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / Profimedia

FOTO David Popovici și maniera incredibilă în care a dominat în acest an proba regină a natației: 100m liber

Campion european și mondial la seniori, David va lua startul în seria 13, de la ora 17:59.

În aceeași probă, România va mai avea un reprezentant, pe Patrick Sebastian Dinu. El va lua startul în seria 11, de la ora 17:54 (ora României).

Semifinalele probei de 100m liber vor avea loc duminică, 4 septembrie, de la ora 02:25 (prima serie), respectiv 02:30 (a doua serie). Vorbim, desigur, despre ora României.

În fine, marea finală de la 100m liber va avea loc luni, 5 septembrie, de la ora 02:02.

Până acum, la CM Natație Juniori de la Lima (Peru), David Popovici a bifat medalia de aur în proba de 200m liber, tot aur la ștafetă masculină 4x100m liber și argintul la ștafetă mixtă 4x100m liber.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de100și200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească