​Reprezentativa feminină de polo a României a fost surclasată de selecționata Olandei, scor 28-0, joi, într-un meci din Grupa A a Campionatelor Europene de la Split (Croaţia).

Echipa nationala de polo feminin a RomanieiFoto: Facebook - Federatia Romana de Polo

Scorul pe reprize a fost 8-0, 7-0, 6-0, 7-0.

Debutantă la un turneu final, România a suferit astfel a patra înfrângere consecutivă, după 10-15 cu Germania, 3-24 cu Grecia şi 6-15 cu Croaţia.

Tricolorele au expediat 24 de şuturi la poarta olandeză, dar nu au reuşit să marcheze niciun gol.

Pentru Olanda, campioană europeană în 2018 şi medaliată cu bronz la Mondialele din această vară, golurile au fost marcate de Simone van de Kraats (8), Maartje Keuning (5), Fleurien Bosveld (4), Lola Moolhuijzen (4), Ilse Koolhaas (2), Iris Wolves, Rozanne Voorvelt, Kitty Lynn Joustra, Nina ten Broek şi Bente Rogge.

Cel mai mare scor înregistrat la actuala ediţie a competiţiei a fost reuşit de Spania, 32-3 cu Serbia.

În alt meci jucat joi, Grecia a dispus de Germania cu 13-3. Croaţia şi Ungaria se vor înfrunta în celălalt meci al grupei.

Olanda e lider, cu 12 puncte, urmată de Grecia, 9 puncte, Croaţia, 6 puncte, Ungaria, 3 puncte, Germania, 3 puncte, România, 0 puncte. Primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, iar ultimele două vor disputa meciuri de clasament (9-10, respectiv 11-12).

România va juca ultimul meci din grupă pe 3 septembrie, contra Ungariei (11:00, ora României), vicecampioana mondială de anul acesta, scrie Agerpres.