David Popovici a cucerit joi medalia de aur în proba de 200 metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație pentru juniori de la Lima (Peru). După ce a reușit o nouă performanță spectaculoasă, sportivul nostru a distribuit un citat pe pagina personală de Instagram.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / Profimedia

Kobe Bryant, sursă de inspirație pentru David Popovici

Chiar dacă nu a forțat, David a oprit cronometrul la 1:46.18 și i-a învins fără probleme pe ungurul Daniel Meszaros (+02.80) și pe italianul Filippo Beroni (+02.87).

„Mă distrez, publicul mă ajută mult, cu siguranță. A fost o cursă destul de bună, sunt fericit și e totul bine” - David Popovici, după finala probei de 200 m liber.

La câteva ore după ce a obținut a zecea medalie de aur din acest an, David a distribuit pe Instagram un videoclip în care legendarul Kobe Bryant vorbea despre suișurile și coborâșurile din viață.

Chiar dacă este obișnuit cu succesul, sportivul care va împlini 18 ani peste două săptămâni (15 septembrie) este conștient că probabil va avea parte și de momente mai puțin plăcute în carieră, dar (cu atitudinea potrivită) va trece cu bine peste ele.

„Îndoiala este un lucru atât de ciudat! Adică există momente în care ai succes și momente în care eșuezi. Așadar, să-ți pierzi timpul îndoindu-te dacă vei avea sau nu succes este inutil.

Trebuie doar să pui un picior în fața celuilalt, să controlezi ceea ce poți controla și apoi vezi care este rezultatul.

Dacă câștigi, e grozav, te trezești a doua zi și-ți continui călătoria. Dacă pierzi, e nasol, dar trebuie să te trezești a doua zi și să continui oricum, din nou și din nou”, spunea Kobe Bryant, care a murit anul trecut, într-un accident de elicopter.

David Popovici va concura pentru aur și la 100 m liber

La Lima, David Popovici va mai lua startul la 100 m liber, probă în care deține recordul mondial (este campion european și mondial la seniori).

Calificări: 3 septembrie (după 17:30)

Semifinale: 4 septembrie (după ora 02:00)

Finala: 5 septembrie (după ora 02:00).

România, rezultate extraordinare la Mondialele pentru juniori de la Lima

România a cucerit până acum trei medalii la Campionatele Mondiale de la Lima: argint la 400 m liber masculin (Vlad Stancu), aur cu ștafeta masculină de 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu) și aur la 200 m liber masculin (David Popovici).

S-ar putea să te intereseze și:

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească