În perioada 30 august - 4 septembrie, David Popovici va participa la Campionatul Mondial de înot rezervat juniorilor, care va avea loc la Lima, Peru. Înainte de debut, dublul campion european și mondial la seniori susține că vrea să se simtă bine, să se distreze și să se bucure de atmosfera competiției.

David PopoviciFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

În cadrul CM Natație juniori de la Lima, David Popovici va concura în probele de 100 m liber, 200 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

Obiectivele lui David Popovici la CM Natație juniori de la Lima: Să se distreze în bazin și să se bucure de atmosfera competiției

„Lima este un oraș foarte interesant și a fost o plăcere să îl vizitez. Îmi plac oamenii pe care i-am întânit pentru că sunt foarte prietenoși.

Știu că Peru va fi o gazdă grozavă pentru această competiție. Îi încurajez pe toți fanii înotului să vină și să se bucure alături de sportivii din întreaga lume de spectacolul ce va urma.

Pentru aceată competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație.

Performanța de la Roma a fost rodul muncii noastre grele. Nu ne concentrăm pe ceea ce a fost, dar ne concentrăm pe potențialul de a înota mai repede. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenția noastră și este mult de muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos.

Doborârea unui record mondial este cool, dar potențialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înșine când știm că putem realiza mai multe?

Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima și poate voi putea surprinde săptămâna aceasta” - David Popovici.

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

CM Natație juniori Lima - Programul primei zile de concurs pentru sportivii români

Marți

17:58 – serii 400 m liber – Vlad Stancu

19:24 – serii 100 m spate – Rebecca Diaconescu

19:26 – serii 100 m spate – Aissia Claudia Prisecariu

19:43 – serii ştafetă 4x100 m liber masculin – România (din care face parte și David Popovici)

Miercuri

02:02 – finala 400 m liber masculin;

03:03 – semifinale 100 m spate feminin;

03:21 – finala ştafetă 4x100 m liber masculin.

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de100și200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.