​Municipalitatea din Los Angeles a fost condamnată la plata unor despăgubiri mari reprezentând daune și interese din cauza fotografiilor făcute de echipele de salvare la locul accidentului în care a murit Kobe Bryant, fostul mare baschetbalist al celor de la Los Angeles Lakers.

Pictura cu Kobe Bryant in Los AngelesFoto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Văduva lui Kobe Bryant, despăgubiri de 16 milioane de dolari

Conform presei americane, este vorba în total de despăgubiri în valoare totală de 31 de milioane de dolari, iar 16 dintre acestea vor merge către Vanessa Bryant, văduva lui Kobe Bryant.

În cadrul procesului dintre văduva lui Bryant şi municipalitatea din Los Angeles, aceasta a afirmat că a suferit o puternică cădere psihică în momentul în care poliţiştii şi pompierii din Los Angeles au fotografiat locul accidentului şi victimele, distribuind ulterior fotografiile altor persoane.

Cel puţin 11 angajaţi ai poliţiei şi 12 pompieri au distribuit fotografiile la 24 de ore după accident, conform avocaţilor văduvei lui Bryant.

În cadrul procesului civil de la Los Angeles, juraţii au decis să acorde 16 milioane de dolari Vanessei Bryant şi 15 milioane dolari lui Chris Chester, ale cărui soţie şi fiică şi-au pierdut viaţa, de asemenea, în tragicul accident de elicopter.

La rândul lor, avocaţii municipalităţii din Los Angeles nu au contestat că fotografiile ar fi fost făcute, dar au susţinut că nu au fost făcute niciodată publice.

Superstarul Kobe Bryant, fiica sa Gianna de 13 ani şi alte şapte persoane au murit în acest accident de elicopter survenit pe 26 ianuarie 2020 la vest de Los Angeles (California), transmite Agerpres.

Kobe Bryant, supranumit "Black Mamba", a murit la vârsta de 41 ani. El şi-a petrecut întreaga carieră la Los Angeles Lakers, echipă alături de care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.