David Popovici este fără îndoială senzația înotului mondial, sportivul nostru reușind în 2022 să cucerească aurul în probleme de 100 și 200 m liber atât la Campionatul Mondial (găzduit de Budapesta), cât și la cel European (a avut loc la Roma).

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

David Popovici - Constant, consecvent și atent la detalii

Adrian Rădulescu, antrenorul senzaționalului înotător român, a vorbit înainte de participarea la CM de înot rezervat juniorilor (va avea loc la Lima, Peru, în perioada 30 august - 4 septembrie) despre secretul din spatele rezultatelor de excepție ale elevului său.

Conform spuselor lui Rădulescu, Popovici este „constant, consecvent și atent la detalii”. Este combinația magică pe care David o urmează cu sfințenie.

„S-a muncit foarte mult. Cred că ne aşteptam ca anul (n.r. 2022) să fie atât de bun. Sunt un antrenor fericit, dar care nu se poate abţine şi mereu găseşte noi probleme care necesită rezolvare.

După Campionatul Mondial de la Budapesta ne-am pus în cap cvadrupla dublă, adică medaliile de aur la 100 şi la 200 în două competiţii continentale juniori şi seniori şi două competiţii mondiale juniori şi seniori” - Adrian Rădulescu.

„Nu știu dacă există vreo modalitate de a cuantifica munca. Poți să aduni kilometri, poți să aduni repetări, poți să aduni zile, dar nu cred că există o rețetă a succesului.

Cred că mai important este să ai caracterul necesar și gândirea potrivită. Sunt mulți care fac kilometri, dar care nu îi fac cu dorință și în felul acest nu ating astfel de performanțe”, a completat Rădulescu pentru Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

David Popovici, cap de listă - Lotul României pentru CM de înot juniori

David Popovici, dublu campion european și mondial în 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber. Calificat în finala de 400 m liber cu al patrulea timp, David a ales să se retragă din cauza oboselii acumulate.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de 100 și 200m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Citește și: