Cătălin Chirilă a reușit să aducă României o medalie de aur la CE de Kaiac-canoe de la Munchen, sportivul nostru încheind pe primul loc în proba de canoe simplu 1000 m.

Catalin ChirilaFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sportivul nostru a încheiat cu timpul de 3:49.681. El a fost urmat pe podium de Martin Fuksa (Cehia) şi de Carlo Tacchini (Italia).

Campion mondial la Halifax, Cătălin Chirilă (24 de ani) este calificat şi în proba de canoe 500 m, care va avea loc duminică, 21 august, de la ora 12:30.

„A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan (n.r. Ivan Patzaichin), medalia îi este dedicată memoriei lui” - Cătălin Chirilă, la TVR1.

Clasamentul final al probei de 1000 m liber

1 Cătălin Chirilă (România) 3:49.681

2 Martin Fuksa (Cehia) 3:50.032

3 Carlo Tacchini (Italia) 3:51.637

De știut:

  • Ultima medalie europeană obținută de România la canoe simplu 1000 m datează din 2011, atunci când la Belgrad sportivul Iosif Chirilă a cucerit argintul.
  • România a câștigat ultimul titlu european în această probă prin Florin Mironcic la Racice, în 2006.

„Auuur, Cătălin Chirilă!

Canoistul român a câștigat titlul european la canoe simplu 1000 m la Campionatele de la Munchen.

Pe pista olimpică Regata, locul în care Ivan Patzaichin a scris povestea unui titlu olimpic cu pagaia ruptă, Cătălin a ridicat mână spre cer...un gând a zburat spre Ivan!

Ivan zâmbește fericit!

Bravooo, Cătălin! Ție și antrenorilor Florin Popescu și Petre Condrat!”, este mesajul postat pe contul oficial de Facebook al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.