​Lumea baschetului din România a fost zguduită de vestea morții sportivei Alessia Maria Raiciu la doar 18 ani. La câteva zeci de ore de la deces, au apărut și primele informații în legătură cu posibila cauză a morții.

Alessia Maria RaiciuFoto: FRB / Facebook

Alessia Maria Raiciu a murit în somn

Carmen Tocală, președinte Federația Română de Baschet, a confirmat pentru Antena3.ro că sportiva a murit în somn.

Conform sursei citate, Alessia a fost găsită moartă în propria casă, fără a avea urme de violență pe corp. Sportiva a fost găsită fără suflare duminică dimineață (n.r. 14 august).

Cauza decesului ar fi un edem pulmonar acut. Se așteaptă acum examenul anatomo-patologic și cel toxicologic.

„Cel mai frecvent, în moartea subită poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm.

Nu toate aceste afecțiuni preexistente se pot observa la investigațiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită" - Pompiliu Popescu, medic sportiv, pentru Antena3.

Văzută drept una dintre tinerile de mare perspectivă, Alessia a câștigat mai multe medalii în cadrul competițiilor de juniori, iar debutul în Liga Națională de Baschet Feminin a venit devreme, pentru Agronomia București.

Alessia Maria Raiciu era considerată una dintre cele mai talentate jucătoare din generația sa.