David Popovici a stabilit record după record la Campionatul European de Natație de la Roma și a cucerit aurul la 100 și la 200 m liber. Kristof Milak și Antonio Djakovic, care au terminat în urma românului în aceste probe, au avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivului în vârstă de doar 17 ani.

Antonio Djakovic si David PopoviciFoto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

David Popovici, un geniu nebun al stilului liber

Kristof Milak, care a cucerit numeroase medalii la fluture, a terminat pe poziția secundă în proba de 100 m liber și l-a descris pe sportivul nostru drept un „geniu nebun” al acestui stil.

David Popovici a stabilit un nou record mondial la 100 m liber: 46.86.

„A fost o cursă strălucitoare, este o bucurie să înoţi lângă David. Este un înotător fantastic, cred că este acelaşi geniu nebun al stilului liber cum sunt eu la stilul fluture. Este grozav că numele lui va apărea pe prima pagină mulţi, mulţi ani de aici încolo” - Kristof Milak, medaliat cu argint la 100 m liber, potrivit worldrecordacademy.org.

Valurile făcute de David Popovici, un obstacol pentru adversari

Antonio Djakovic a terminat la 2"63 în spatele lui David în proba de 200 m liber și a vorbit despre cât de dificil este să concurezi împotriva românului.

David Popovici a devenit al treilea cel mai rapid înotător din istorie la 200 m liber: 1:42.97.

„Am luptat până la final, a fost o cursă uriașă, mai ales spre final. Ieri am înregistrat cel mai bun timp personal, așa că eram puțin obosit. Nu aș fi putut înota mai bine astăzi, dar cel puțin am luat argintul și sunt foarte mulțumit de asta.

Sunt prieten cu David Popovici în afara bazinului, dar în apă ne luptăm unul cu celălalt. Mi-a fost greu să înot lângă el după ce a luat avans, pentru că valurile lui mi-au lovit în mod constant banda” - Antonio Djakovic, medaliat cu argint la 200 m liber, citat de swimswam.com.

David Popovici va mai evolua la Roma în proba de 400 m liber (seriile sunt programate pe 17 august).​

Citește și:

Performanțele lui David Popovici, comparate cu cele ale lui Usain Bolt: Recordul mondial la 100 m liber, realizarea sportivă a anului 2022

David Popovici, lăudat de antrenorul lui Michael Phelps - Cum îl descrie pe campionul român

David Popovici și decizia care l-a ajutat să devină dublu campion european și să doboare un record mondial