Junioara Amalia Puflea a obţinut medalia de aur, iar Sabrina Voinea pe cea de bronz, în finală la sol, duminică, la Campionatul European de gimnastică artistică de la Munchen.

Amalia PufleaFoto: Captura - European Gymnastics

Intrate în finală pe ultimele două locuri din lista de start, Amalia Puflea a fost notată cu 13.233, cu care a obţinut medalia de aur, iar Sabrina Voinea a primit nota 12.966, pentru bronzul european. Pe podium s-a mai aflat Viola Pierazzini (Italia, 13.200), scrie News.ro.

Amalia Puflea, campioană europeană de junioare la sol

Tot duminică, Puflea a obţinut medalia de bronz în finală la bârnă. Amalia a fost notată cu 12.400, cu care a obţinut medalia de bronz. Podiumul a fost completat de Anna Laşcevska (Ucraina, 13.200) şi Arianna Girllo (Italia, 12.600). Amalia Ghigoarţă, prima în calificări la bârnă, s-a clasat pe locul 6 (11.866).

În finalele pe aparate va mai concura, duminică, la senioare, Ana Bărbosu, la bârnă şi sol.

La CE de la Munchen, delegaţia de junioare a României a mai obţinut medalii de argint cu echipa, respectiv la individual-compus, prin Amalia Ghigoarţă, plus medalia de aur la sărituri, prin Sabrina Voinea, şi pe cea de bronz, prin Amalia Puflea, la bârnă.

La CE de la Munchen s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare, din 37 de ţări.