După o nouă performanță incredibilă (a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber la CE Natație și a stabilit un nou record mondial), David Popovici a fost lăudat de premierul României, Nicolae Ciucă.

David PopoviciFoto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma. Românul a stabilit și un nou record mondial în această cursă (46.86).​

David Popovici va mai evolua la CE Natație Roma în probele de 200 m liber, 400 m liber și ştafetă 4x100 m liber în zilele următoare.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru incredibilul David Popovici

„Felicitări, David Popovici pentru performanţele extraordinare obţinute prin perseverenţă, ani de muncă şi seriozitate!

Eşti o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru generaţia tânără, un model de caracter puternic.

Suntem mândri de tine! Mult succes mai departe şi continuă să-ţi trăieşti visul” - Nicolae Ciucă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a apreciat și el rezultatul formidabil obţinut de David Popovici şi i-a transmis mulţumiri pentru că „urcă România pe podiumul competiţiilor sportive internaţionale de nataţie”.

David Popovici și prima reacție după ce a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m liber la CE Natație

Eduard Novak, laude la adresa campionului David Popovici

„Când eşti atât de bun cum e David Popovici, e greu să mai surprinzi. Ne aşteptam la aur de la el, ne aşteptam la record mondial.

Ne pare rău, David, dar ne-ai obişnuit să fii întotdeauna cel mai bun! Eşti un fenomen şi eşti al nostru! Ne înclinăm în faţa performanţelor tale, pe care le reuşeşti mereu cu atât de mult firesc, încât faci ca totul să pară o joacă.

Ştim că nu e aşa, că sunt rezultatele unor eforturi uriaşe şi îţi mulţumim pentru că, deşi ştii cât eşti de talentat şi de bine pregătit, rămâi modest, concentrat, ambiţios şi dornic să ne aduci bucurie!

Ai tot respectul meu, nu doar al unei ţări întregi!” - Eduard Novak.