David Popovici, dublu campion mondial, se pregătește pentru Campionatul European de Nataţie pentru seniori de la Roma (11-21 august). „Swimming World Magazine", cea mai prestigioasă revistă dedicată natației, l-a lăudat pe român și i-a analizat performanțele.

David PopoviciFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

După ce și-a surclasat adversarii atât la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, cât și la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni, David Popovici se pregătește pentru CE de la Roma.

Cea mai presitigioasă revistă de înot din lume îi laudă de David Popovici

„Swimming World Magazine" îl laudă pe David Popovici și asigură ca fanii vor vedea performanțe de excepție din partea lui și la Roma.

„Deși tânărul român va împlini 18 ani luna viitoare, a spart deja bariera celor 48 de secunde în 10 ocazii.

Repet: Acest copil de 17 ani deține performanțe cu două cifre în intervalul de 47 de secunde, la 100 de metri liber.

Cea mai bună performanță din carieră este de 47,13. Și, la viitoarele Campionate Europene de la Roma, așteptați-vă la alte câteva curse de 47 de secunde.

David Popovici este noul lider al înotului mondial, pe distanțe scurte!” - Swimming World Magazine.

David Popovici, performanțe uluitoare în 2022

David Popovici a strălucit la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni, cucerind nu mai puțin de cinci medalii și fiind desemnat cel mai bun sportiv prezent la competiție.

Tânărul sportiv român a obținut o performanță uluitoare și la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. El a cucerit două medalii de aur în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani).​