Nicolae Ciucă l-a felicitat prin intermediul paginii Guvernului României pe Cătălin Chirilă, care a cucerit medalia de aur, duminică, în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 m, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint de la Halifax, Canada.

Catalin ChirilaFoto: Facebook - COSR

Antrenat de Florin Popescu şi Petre Kondrat, a reuşit să câştige a doua medalie la această ediţie de mondiale, după argintul de sâmbătă de la C1 -500 m.

Duminică, românul, cu timpul 4:14.28, i-a depăşit în top 3 pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia (4:15.80), şi pe cehul Martin Fuksa (4:16.21).

Cătălin a gestionat extraordinar această cursă şi visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit, conform COSR.

Cătălin Chirilă, lăudat de Nicolae Ciucă după rezultatul extraordinar de la CM Canoe Sprint

„Zile de sărbătoare pentru sportul românesc grație performanțelor extraordinare obținute de canoistul Cătălin Chirilă, la Campionatele mondiale de Canoe Sprint din Canada.

Canoistul nostru rescrie istoria canoei românești și continuă drumul de aur deschis de legendarul Ivan Patzaichin.

Il felicit din toata inima pe Cătălin Chirilă pentru rezultatele remarcabile obținute la capătul multor ani de muncă și îi doresc mult succes mai departe!

Îi felicit pe antrenori și familia fără a căror susținere aceste performanțe nu ar fi fost posibile!

Asemenea celorlalți campioni ai României, Cătălin este un model pentru generația tânără! Suntem mândri de campionii noștri!” - Nicolae Ciucă.

După aurul lui Aurel Macarencu din 1986 este prima reuşită de aur la C1 1000m pentru România.

Ivan Patzaichin de două ori, în 1973 şi 1977 şi Simion Ismailciuc, în 1963, sunt singurii români care au mai luat aur în această probă.