România a obţinut joi patru medalii (două de argint și două de bronz) la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţie care se desfăşoară în Slovacia.

Delegatia Romaniei la Festivalul Olimpic al Tineretului EuropeanFoto: COSR

Ştefania Uţă a obţinut argintul la atletism, în proba de 400 m garduri. Antrenoarea Ştefaniei, Alina Enescu este fiica regretatei Viorica Enescu, cea care a pregătit-o pe cea mai valoroasă sprinteră a României, Ionela Târlea, campioană mondială la 200 m, campioană europeană şi vicecampioană olimpică la 400 m garduri, scrie News.ro.

Pe a doua treaptă a podiumului a urcat şi ştafeta combinată de înot, cu Aissia Prisecariu, Darius Coman, Eva Paraschiv, Alexandru Constantinescu, plus cei doi sportivi care au înotat dimineaţă în serii, Robert Padea şi Irina Preda, 4x100 m mixt.

Atleta Denisa Capotă a cucerit bronz în proba de 400 m. Ea şi-a stabilit cea mai bună performanţă, cu timpul de 55.33 secunde, notează COSR.

Joi a câştigat o medalie şi Rareş Arsenie: bronzul la judo, la categorie -90 kg. Acesta a reuşit să îl învingă în primul meci pe turcul Oztaş Mevlut, ca mai apoi să îi învingă pe rând pe judoka din Slovacia Timotej Stefanik şi pe grecul Alexios Sperlidis. El a pierdut însă în semifinale la Miljan Radulj din Serbia. În lupta pentru medalia de bronz, Arsenie l-a învins prin Ippon (tehnică din Osaekomi-Waza) pe Frantisek Lhotzky din Cehia.

România a mai obţinut la FOTE până acum aurul pe echipe la gimnastică, argintul prin Amalia Puflea tot la gimnastică, la individual-compus, argintul prin Aissia Prisecariu la nataţie (200 m spate) şi bronzul prin Ana Maria Vişan la atletism (aruncarea discului).