Iulian Teodosiu a obținut medalia de bronz în turneul individual de sabie masculin, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt), după ce a pierdut luni în semifinalele competiției.

Iulian TeodosiuFoto: Hassan Ammar / AP - The Associated Press / Profimedia

În penultimul act, Teodosiu (aflat la cea mai bună performanţă individuală din cariera lui) a fost învins de francezul Maxime Pianfetti (nr. 25 mondial), scor 15-11.

În primul tur al tabloului principal, Teodosiu, clasat pe locul 6 la Europene, l-a învins pe canadianul Shaul Gordon (15-13), a trecut apoi de italianul Luca Curatoli (15-14), vicecampion olimpic la Tokyo, iar în sferturi l-a depăşit la mare luptă pe sud-coreeanul Sanguk Oh (15-14), campion olimpic cu echipa la Tokyo şi campion mondial la individual în 2019.

Răzvan Ursachi, clasat pe locul 5 la Europene, a pierdut din primul tur la canadianul Fares Arfa (13-15) şi s-a clasat al 28-lea.

George Dragomir şi Codrin Cozmuleanu, eliminaţi înainte de tabloul principal, au ocupat locurile 66 și 101.

Cei patru sabreri români vor concura din nou, joi, cu prilejul concursului pe echipe la sabie masculin.

La Mondialele din 2019 de la Budapesta, România a obţinut o medalie de bronz prin Bianca Pascu, la sabie individual.

Delegaţia României pentru Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (15-24 iulie) cuprinde 17 sportivi (12 fete şi 5 băieţi), care au ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6, scrie Agerpres.