Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncarea ciocanului, în prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism în aer liber de la Eugene (Oregon, SUA).

Bianca GhelberFoto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

Sportiva noastră a concurat în grupa B de calificare, iar cea mai bună aruncare a sa a măsurat 72.00 metri, cu care a ocupat locul 5, aflându-se astfel între cele mai bune 12 performanţe pentru finală.

În sesiunea de seară, Andrei Rareş Toader a ratat finala la aruncarea greutăţii, după ce s-a clasat pe locul 9 în grupa A, cu 19.83 metri.

Delegaţia României la cea de-a 18-a ediţie este formată din opt sportivi: Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Daniela Stanciu (săritură înălţime), Ana Veronica Rodean (35 km marş), Mihaela Acatrinei (35 km marş), Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Alexandru Mihăiţă Novac (aruncarea suliţei), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (35 km marş).

Ediţia CM în aer liber din Eugene a fost amânată un an şi se derulează între 15-24 iulie, cu participarea a peste 1.900 de atleţi din 92 de ţări, scrie News.ro.​