Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că a semnat cu Federaţia Română de Baschet un acord de cooperare pentru organizarea, la Bucureşti, a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru Tineret, în perioada 5-9 octombrie 2022.

Echipa feminina a Romaniei de baschet 3x3Foto: frbaschet.ro

La eveniment vor participa 40 de echipe naţionale de baschet din mai multe ţări ale lumii.

„Am semnat un acord de cooperare cu Federaţia Română de Baschet pentru organizarea, la Bucureşti, a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru Tineret. Competiţia sportivă, care va avea loc în perioada 5-9 octombrie 2022, va fi sprijinită de Primăria Municipiului Bucureşti cu suma de 1,5 milioane lei şi prin găzduirea meciurilor la Circul Metropolitan Bucureşti.

La eveniment sunt aşteptate peste 40 de echipe naţionale din întreaga lume, iar meciurile vor fi transmise în direct, prin intermediului canalului de YouTube al Federaţiei Internaţionale de Baschet, dar şi prin intermediul televiziunilor ţărilor participante.

Este, aşadar, un eveniment sportiv care va aduce prestigiu şi vizibilitate oraşului nostru. Totodată, acesta va contribui la promovarea baschetului în formula de 3x3 în rândul tinerilor”, a transmis Nicuşor Dan, luni seară, pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei a menţionat performanţele jucătorilor români de baschet 3x3.

„Ţin să menţionez faptul că jucătorii români de baschet 3x3 au înregistrat succese deosebite în ultimii ani, atât la nivelul echipei masculine cât şi feminine. Astfel, România s-a clasat în primele 7 echipe ale lumii la Jocurile Olimpice şi a obţinut medalii de aur şi argint la Campionatele Europene”, a mai scris Nicuşor Dan.