Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev, acolo unde au vorbit despre impactul pe care războiul l-a avut asupra sportivilor ucraineni.

Thomas BachFoto: olympic.org

A 131-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Zelenski i-a mulţumit lui Bach pentru decizia de alocare a unui nou pachet de susţinere pentru olimpicii ucraineni.

În timpul întâlnirii de la Kiev, Volodimir Zelenski şi Thomas Bach au discutat şi despre refacerea infrastructurii sportive în Ucraina, dar şi despre faptul că trebuie ca în continuare reprezentanţii Rusiei să fie împiedicaţi să participe la competiţii internaţionale.

Thomas Bach a mai menţionat că a făcut deplasarea la Kiev în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, în special cu sportivii: „Nu sunt singuri, suntem alături de ei. Îi susţinem din toată inima”.

Volodimir Zelenski în timpul întâlnirii cu președintele Comitetului Olimpic Internaţional: „89 de sporitivi și antrenori ucraineni au murit în timpul războiului”

„Peste 100.000 de sportivi ucraineni nu au posibilitatea de a se antrena.

Sute de facilităţi sportive au fost distruse: acestea sunt atât infrastructuri mari, cât şi facilităţi din şcoli, universităţi şi cluburi.

Până acum, au murit în ostilităţi 89 de sportivi şi antrenori, iar 13 au fost capturaţi de ruşi.

Nu se poate permite ca un stat terorist să folosească sportul pentru a-şi promova interesele politice şi propaganda.

Îi sunt recunoscător domnului preşedinte pentru poziţia sa cu privire la suspendarea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţiile oficiale sub egida CIO” - Volodimir Zelenski.

Zelenski a amintit de intenţia Ucrainei de a candida pentru găzduirea unei ediţii a Jocurilor Olimpice într-o „Ucraină în pace, liberă şi reconstruită”.

Bach s-a declarat impresionat de intenţia ucrainenilor de a găzdui JO de iarnă şi l-a asigurat pe Zelenski că „uşa rămâne deschisă pentru Ucraina în această privinţă”.

CIO a triplat fondul de sprijin creat de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Acesta se ridică la 7,5 milioane de dolari.

Potrivit lui Thomas Bach, face posibilă susţinerea a peste 3000 de membri ai mişcării olimpice ucrainene, sportivi olimpici din Ucraina sau a celor aflaţi în afara țării, conform News.ro.