David Popovici a reușit la CM de Natație să egaleze un record vechi de aproape jumătate de secol: a câștigat la aceeași ediție aurul în probele de 100 și 200 m liber.

David PopoviciFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

David Popovici vrea o medalie la JO Paris 2024

După un Campionat Mondial de vis, David și echipa sa au trasat următorul obiectiv important din cariera sportivului.

Ionuț Popa, președintele celor de la CS Dinamo, a vorbit despre ceea ce urmează pentru dublul campion mondial.

Următorul mare obiectiv este o medalie olimpică, iar prima ocazie va fi reprezentată de Jocurile din 2024, găzduite de Paris.

„La medalii olimpice, așteptăm la Paris acum (n.r. 2024). Da, acolo este visul cel mare. Am discutat și cu părinții și este normal să îți dorești, pas cu pas, să atingi culmile cele mai înalte” - Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, club unde este legitimat David Popovici, citat de AS.ro.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație

După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”