„Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare”, a spus David Popovici după ce a devenit dublu (!) campion mondial la natație, în probele de 100 și 200 m liber.

David PopoviciFoto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia

„Regele David Popovici” a cucerit Budapesta

La finalul unei curse epuizante, David Popovici a rămas la fel de ancorat în realitate, cu toate că la 17 ani este foarte greu să rămâi cu picioarele pe pâmânt după ce tocmai ai cucerit în această săptămână două titluri mondiale la natație.

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am terminat concursul ăsta în stil. Mă bucur că lumea m-a urmărit, că într-un final s-a reușit să se transmită la televizor și milioane de români au putut să mă urmărească.

Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind.

Înotul este un sport foarte sănătos şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună „Racheta din România”, da.

Cum sunt eu? Un puşti care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extraordinare şi inspiră oameni.

Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul, avem un lung drum. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc că v-aţi uitat” - David Popovici la TVR.

Popularitatea nu i se va urca la cap

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine” - David Popovici.

Cum gestionează presiunea înainte de curse

„Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc” - David Popovici.

Va participa și în alte probe

„O să mărim comboul, nu o să mai particip doar la două probe, 100 și 200 metri. Nu știu dacă schimb stilul, noi lucrăm la fiecare stil. Partenereul meu de antrenament e un fluturist, așa că am cu cine să mă întrec în această probă” - David Popovici.

Primul lucru pe care îl va face după revenirea în România

„Nu ştiu, că mănânc ceva bun, probabil nişte sushi, o lasagna...” - David Popovici.

Cursa în urma căreia David Popovici a devenit campion mondial în proba regină de 100 m liber:

Sursa video: TVR.

Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

În vârstă de 17 ani, Popovici este noua senzație a înotului mondial, el câștigând aurul mondial și în proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Postarea lui David Popovici de pe Facebook

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”