David Popovici este deja campion în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta și țintește un nou aur la 100 m (finala va avea loc miercuri seara). Noua senzație a natației mondiale duce un stil de viață impecabil, reflectat și în alimentele pe care le consumă.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 m liber cu primul timp, 47.13 - un nou record mondial la juniori, trecându-și deja în palamares aurul la 200 m liber.

Campionul român știe că performanța nu înseamnă doar antrenamente, astfel că are un plan alimentar bine pus la punct, lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping pentru a-l feri pe fiul ei de vreun medicament interzis.

Campionul mondial David Popovici și meniul care l-a ajutat să obțină performanțe uluitoare

David Popovici susține că nu există performanță fără sacrificii, iar o dietă impecabilă este necesară pentru a obține cele mai mari performanțe.

Conform scoala9.ro, campionul mondial mănâncă în fiecare dimineață un iaurt mare, amestecat cu banane, miere și fulgi de ovăz.

Migdalele și curmalele nu lipsesc nici ele din dieta tânărului campion.

După antrenament, de la vârsta de 10 ani, David bea un shake: o combinație de lapte, miere și scorțișoară.

Uneori înlocuiește scorțișoara cu o lingură de cacao pentru mai multă energie.

David Popovici nu mănâncă niciodată pâine albă, el înlocuind-o de mult timp cu cea integrală.

Fripturile, prăjelile sau alimentația de tip fast-food aproape că nu există în meniul înotătorului.

Finala la 100 m liber care îi poate aduce lui Popovici o nouă medalie va avea loc la ora 19:22 și va putea fi urmărită în direct pe siteul oficial al competiției, dar și pe TVR.