​David Popovici a scris o pagină glorioasă în istoria natației românești, sportivul de doar 17 ani reușind să devină campion mondial în proba de 200 m liber.

David PopoviciFoto: Yoann Cambefort / AFP / Profimedia

După o cursă fantastică (a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă - în semifinale), Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21.

La finalul probei, David a ținut să le mulțumescă tuturor românilor, el simțind energia pozitivă care a venit dinspre țară.

„M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul lui David Popovici, postarea conținând tricolorul.

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”

David Popovici, campion mondial în proba de 200 m liber

David a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă (în semifinale). Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21.

Podiumul a fost completat de Sunwoo Hwang (1:44.47 - Coreea de Sud) și Tom Dean (1:44.98 - Marea Britanie - campion olimpic la Tokyo).

Aflat la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori, David Popovici va mai lua startul în proba de 100 m liber (va participa în serii marți dimineața, de la ora 10:30).

Sportivul clubului CS Dinamo a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986 - 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.