David Popovici a devenit luni primul campion mondial din istoria înotului românesc (într-o probă masculină), iar după finala cursei de 200 m liber a afirmat că încă nu și-a terminat misiunea de la Budapesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

David Popovici, prima reacție după ce a obținut medalia de aur la CM Natație

Aflat la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori, David Popovici va mai lua startul în proba de 100 m liber (va participa în serii marți dimineața, de la ora 10:30). Sportivul în vârstă de doar 17 ani a lăsat să se înțeleagă că țintește o medalie și în această cursă.

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei.

Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță” - David Popovici, după finala de la 200 m liber.

David Popovici, campion mondial în proba de 200 m liber

David a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă (în semifinale). Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21.

Podiumul a fost completat de Sunwoo Hwang (1:44.47 - Coreea de Sud) și Tom Dean (1:44.98 - Marea Britanie - campion olimpic la Tokyo).

Sportivul clubului CS Dinamo a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986 - 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

România mai este reprezentată de trei sportivi la CM Natație

La CM de Natație, România mai este reprezentată de Robert Glinţă (100 m şi 50 m spate), Constantin Popovici (sărituri) și Angelica Muscalu (sărituri).

Disciplinele de concurs de la Campionatul Mondial de natație sunt următoarele: înot, polo, sărituri, înot artistic, înot în ape deschise şi high diving.