Artur Beterbiev a cucerit centura WBO la categoria semigrea după l-a învins prin TKO pe americanul Joe Smith, în runda a doua, în cadrul unei gale care a avut loc la New York. Rusul deținea deja titlurile WBC şi IBF, potrivit AFP.

Artur BeterbievFoto: Joel Plummer / AP - The Associated Press / Profimedia

În vârstă de 37 de ani, Beterbiev şi-a trecut în palmares a 18-a victorie în tot atâtea meciuri, toate înainte de limită. El este unicul campion mondial actual la toate cele trei categorii.

Pe ringul de la Madison Square Garden, pugilistul, care este naturalizat canadian, şi-a confirmat reputaţia, trimiţându-l la podea de trei ori pe american în prima rundă, cu o serie de croşee şi upercuturi. În runda a doua, Joe Smith a fost trimis din nou la podea, iar arbitrul a oprit meciul.

În vârstă de 32 de ani, Joe Smith a înregistrat a patra înfrângere dintr-un palmares de 28 de victorii (22 înainte de limită).

La finalul meciului, Beterbiev a anunţat că vrea să fie regele absolut al categoriei, provocându-l pe deţinătorul titlului WBA, singurul care îi lipseşte, redutabilul rus Dimitri Bivol.

Acesta din urmă şi-a păstrat titlul pe 7 mai, după o victorie prin unanimitate în faţa mexicanului Saul „Canelo” Alvarez, scrie Agerpres.