​Sabina Nicoleta Petrache a cucerit medalia de aur la categoria 61 kg, iar Alexandra Voiculescu a obţinut argintul la categoria 46 kg, vineri, la Campionatele Europene de lupte Under-17 de la Bucureşti, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cadrul cat. 61 kg, Sabina Nicoleta Petrache a învins-o în finală pe turcoaica Ilayda Cin, după ce a dispus, joi, în preliminarii, de maghiara Mirella Ramona Pali, în sferturi a trecut de germanca Leonie Steigert, iar în semifinale s-a impus în faţa luptătoarei lituaniene Ugne Laurinskyte.

La cat. 46 kg, Alexandra Voiculescu a pierdut în ultimul act în faţa maghiarei Kornelia Nikolett Laszlo, după ce joi a trecut în preliminarii de poloneza Jessica Anna Wrobel, a învins-o în sferturi pe franţuzoaica Juliette Camille Lescure şi a câştigat semifinala cu ucraineanca Diana Risova.

Bianca Mariana Iancău s-a ales cu bronzul la cat. 40 kg, unde au evoluat doar trei sportive, pierzând şi al doilea său meci, contra ucrainencei Yevhenia Druzenko.

La cat. 53 kg, Florentina Rotaru s-a clasat pe locul 5, după ce a fost învinsă de franţuzoaica Lilya Yasmina Agnes Tugba Cohen în meciul pentru bronz.

În concursul masculin de lupte libere, Cristian Andrei Negură va evolua în recalificări la cat. 48 kg, contra turcului Burak Yalcin, după ce a pierdut vineri în preliminarii în faţa azerului Vasif Baghirov.

În recalificările cat. 55 kg va evolua şi Bernardo Valentin Szilagyi, adversarul său fiind germanul Jannis Valerien Rebholz. Românul l-a învins în optimi pe polonezul Adrian Sikora, dar a pierdut în sferturi duelul cu ucraineanul Ilia Şetik.

Eduard David Lenard va reprezenta şi el România în recalificările cat. 65 kg, contra învingătorului dintre slovacul Ferenc Daniel Kovacs şi cehul Max Bystron. Lenard l-a învins în optimi pe bulgarul Erdal Şukri Galip, dar a pierdut în sferturi în faţa azerului Ilias Isaev.

La cat. 80 kg, românul Balazs Lorincz a fost învins în optimi de nord-macedoneanul Shakjir Bislimi.

La cat. 110 kg, românul Balazs Csipkes a debutat cu o victorie în preliminarii, în faţa letonului Ralfs Lukins, pierzând în faţa letonului Ramini Gulitaşvili.

La Campionatele Europene de lupte rezervate cadeţilor (U17), programate în perioada 13-19 iunie la Sala Polivalentă din Bucureşti, România participă cu un lot format din 30 de sportivi, iar până acum bilanţul este de două medalii de aur, câştigate de Gabriel Eduardo Stan, la cat. 92 kg, greco-romane, şi Sabina Nicoleta Petrache, la cat. 61 kg, una de argint, cucerită de Alexandra Voiculescu (cat. 46 kg), şi una de bronz, obţinută de Bianca Mariana Iancău (cat. 40 kg).