​Echipa de gimnastică aerobică a României a obţinut medalia de argint, pe baza punctajelor din calificări, la a 17-a ediţie a Campionatului Mondial, găzduită de Guimares (Portugalia), informează Federația Română de Gimnastică.

Romania, vicecampioana mondiala la gimnastica aerobicaFoto: Facebook/ Federatia Romana de Gimnastica

Rezultatele din calificări au adus un total de 19 puncte, în urma performanţelor sportivilor Miruna Iordache, Claudia Gheorghe, Daria Mihaiu, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Mirela Frîncu, Gabriel Bocşer, Daniel Ţavoc, Darius Branda, Antonio Surdu, Mihai Alin Popa şi Leonard Mantea.

Medalia de aur a revenit Ungariei (14 puncte), iar cea de bronz Italiei (20 de puncte).

Concursul mondial a continuat astăzi pentru gimnaştii antrenaţi de Maria Fumea şi Mădălina Cioveie cu calificările în probele Cuplu, Individual masculin şi la Grup.

La Cuplu, Sandra Dincă şi Mihai Alin Popa s-au clasat pe 6 cu 19.200, în timp ce Sarmiza Niculescu şi Darius Branda au ratat pentru 0,1 puncte prezenţa în disputa pentru medalii de mâine. Cu 19.050 ei s-au clasat pe 9, fiind prima rezervă.

Şi Gabriel Bocşer a ajuns în finală la Individual masculin, după ce în calificări a ocupat locul 7 cu 19.500.

La Grup, gimnaştii români, au obţinut al 4-lea punctaj, 19.750.

Urmează alte probe în competiţie pentru sportivii tricolori, cu Claudia Gheorghe/Leonard Manta/Antonio Surdu şi Miruna Iordache/Daniel Ţavoc/Gabriel Bocşer, la Trio, şi Daria Mihaiu, la Individual feminin.